• Pop-up speelplek Ypenburg 29-10-2017

  Vanochtend vroeg heb ik mijn lieve blauwe Renaultje weer ingeladen voor een pop-up speelplek. Deze keer vulde ik de bus met karton dat ik gisteren had ik opgehaald bij Ton van speelgoedwinkel De Wissel in Den Haag (een echte aanrader die winkel, wat een enorm assortiment, waarover binnenkort ook een blog).

  Het is altijd fijn om flink wat karton te hebben. Tijdens het inladen zie ik de huizen, kastelen, raketten enzovoorts al voor mij die de kinderen met de materialen zullen maken.

  Ook neem ik een heleboel koffers mee vol met houtjes, schilderstape, touw, plastic flessen en van alles en nog wat.

  Als de bus vol zit, is het tijd om te vertrekken en kruip ik achter het grote stuur. Even choken, warm draaien en gaan!

  En dan uitladen op de aangewezen plek (deze keer ter gelegenheid van “De Parels van Ypenburg”). Vlaggetjes ophangen, koffers en karton klaarzetten en evenlater komen de eerste kinderen. 

  Sommigen kinderen blijken (bij navraag) nog nooit met een doos gespeeld te hebben. Andere wat grotere kinderen doen eerst nog wat ‘stoer’, kijken op een afstandje maar spelen na een kwartiertje ook mee: “We gaan een groot huis bouwen!”. Ze werken enorm goed samen zonder hulp van mij of de ouders.

  Als de kinderen hun huizen klaar hebben leg ik nog wat afzetlint neer 🙂 Allemaal pakken ze een stukje afzetlint en markeren met lint (en verfroerstokjes als ‘haringen’) hun eigen stukje. Toch gaan ze ook ‘op visite’ bij degene die naast hen woont of helpen zij elkaar. Er wordt druk gefantaseerd en gespeeld. 

  Een groot aantal kinderen speelt meer dan 3,5 uur met een doos, fantastisch!
  En ik? Ik kijk vanuit mijn busje op een afstandje toe, met mijn roze gympen over elkaar en help alleen als de kinderen dat vragen.

Comments are closed.