• Pop-up speelplek in Delft tijdens de Geluksroute 2016

  Afgelopen weekend deed ik mee met de Geluksroute in Delft. In een mooie stadstuin, de Doelentuin, creëerde ik een pop-up speelplek…

  Hoe verliep de pop-up-speelplek in Delft?
  In het begin merkte ik dat de kinderen moesten wennen aan het zelf kiezen en beslissen wat ze gingen doen en hoe. Sommige ouders moesten eerst ook nog wennen om hun kinderen helemaal zelf te laten spelen. Na verloop van tijd zag ik hoe meer de ouders hun kinderen vrij lieten zelf te kiezen, hoe meer de kinderen zelf ook kleine speelprobleempjes op gingen lossen en letterlijk en figuurlijk ‘loskwamen’.
  De kinderen konden heel prima het aangeboden materiaal met elkaar delen en met de verf en plakband konden ze ook prima overweg. Ze deelden in speelgeluk: hetgeen jezelf gelukkig maakt durven delen…knap hoor! Er ontstonden huizen, boten, bakken met gekleurd zand, kunstwerken, hutjes en nog veel meer.
  De komende tijd zal ik op meer plekken onaangekondigd en aangekondigd verschijnen met mijn blauwe busje!
  In een volgend blogje meer over de voorwaarden om een pop-up-speelplek te creëren.
  Speelse groet,
  Janna
Comments are closed.