• Leren haken, frustraties en fixed mindset vs growing mindset

    Mijn zoon wordt eind november negen, nog zeven #vlaggetjes te gaan…. #Haken had ik tot enkele weken geleden nog niet onder de knie. Fijn om iets nieuws te leren, maar ook #frustrerend als het in het begin niet lukt, grrrr. Gelukkig ben ik al zover dat ik om #hulp durf te vragen 🙂 en dat brengt mij verder.  Mijn tante is mijn rots in de branding o.a. op haak-gebied, ze wist mij fijn uit te leggen hoe ik het kon doen en tadaaaa twee vlaggetjes klaar!

    Ook bij de vele kinderen die ik in mijn praktijk zie,  komen frustraties naar boven wanneer dingen niet lukken. Maar frustratie wegnemen is niet wat ik doe. Wat ik wel doe?  De frustratie benoemen, er laten zijn en vervolgens aangeven dat je in de spelkamer en daarbuiten om hulp kunt vragen als dingen niet lukken. 

    Zelfs grote wetenschappers en uitvinders vragen om hulp (ik vertel soms aan vliegtuigliefhebbers over mijn man die op de universiteit lichte materialen voor vliegtuigen bedenkt, maar dat hij iemand anders om hulp vraagt een prototype te maken). Het om hulp kunnen vragen als het nodig is, maakt dat je weer verder kunt.

    Het gaat hier o.a. om de ‘fixed mindset vs een growing mindset’. Lees hier binnenkort meer over in mijn komende blog over het boek met onderzoek van professor Carol Dweck phd Stanford.

Comments are closed.